Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

23.2.–3.3.2018 Opintomatka: JEESUS-POLKU NASARETISTA KAPERNAUMIIN

23.2. @ 12:00 - 3.3. @ 12:00

Lähde mukaan retriittipainotteiselle patikkamatkalle Israeliin 23.2.–3.3.2018

Kuljemme viikon ajan Jeesuksen jalanjäljillä Galilean maisemissa. Viikon opetukset käsittelevät evankeliumeista nousseita teemoja niiden alkuperäisillä tapahtumapaikoilla. Päiväetapit ovat vaihtelevassa, suurimmaksi osaksi helpossa maastossa 10:stä 15 kilometriin.

Päiväohjelmat jaksottuvat ekumeenisilla rukoushetkillä: Aamut alkavat Laudeksella, keskipäivällä vietämme Ad sextamia, iltaan hiljennymme Vesperin myötä ja Completorium avaa vielä huulemme päivän päättyessä Herran puoleen.

Matkan päätöspäivänä kuljemme vielä Jerusalemissa osan Via Dolorosaa, Jeesuksen kärsimystietä sovitustyötä muistellen. Matka ajoittuu kirkkovuodessamme paastonaikaan, jonka tarkoituksena on auttaa valmistautumaan lähenevään pääsiäiseen ja sen sanomaan.

ALUSTAVA OHJELMA:

Perjantai 23. helmikuuta LENTO ISRAELIIN

Lauantai 24. helmikuuta SAAPUMINEN ISRAELIIN, AJO TIBERIAKSEEN
Tutustumista Gennesaretin järven tuntumassa Tiberiaan kaupunkiin, mahdollisuus mm. ostoksiin tai rentoutumiseen Tiberiaan kuumien lähteiden kylpylässä.
Yö: Tiberias

Sunnuntai. 25. helmikuuta PATIKKA NASARETISTA SIPPORIKSEEN
Nasaretin kirkkojen ja basaarin alue, Galilean luontoa ja muinaisen Sipporiksen kaupungin mosaiikkeja ja muita löytöjä.
Raamattutunti: Ihmiseksi tullut Jumala.
Yö: Tiberias

Maanantai 26. helmikuuta SIPPORIKSESTA LAVIN KIBBUTSILLE
Reitillä Mashadin arabikylä ja oliivi- ja hedelmäviljelmien alue, Kaanan kylässä mm. ”Hääihmeen kirkko”, josta matka jatkuu kukkulamaastossa mutkittelevia metsä- ja niittypolkuja muinaiselle roomalaistielle Golanin risteykseen.
Raamattutunti: Jeesus Kaanaan häissä – Avioliiton merkitys Jumalan luomis- ja liittoteologiassa.
Yö: Tiberias

Tiistai 27. helmikuuta LAVISTA ARBELAN VUORELLE
Reitin varrella uskonnollisten juutalaisten perustama Lavin kibbutsi viljelyksineen, Jeesuksen ajan roomalaistie sekä Hittinin sarvien vuoren 360 asteen näkymät Galileaan. Nabi Shueb, druusien profeetan Jetron (Mooseksen appi) hautapaikka.
Raamattutunti: Jeesus kutsuu seuraajansa
Yö: Tiberias

Keskiviikko 28. helmikuuta ARBELAN VUORELTA GINOSSARIIN
Vaativa laskeutuminen Arbelan vuorelta. Tarvittaessa tämän jylhän vuoriosuuden voi sivuuttaa autokyydillä ja odottaa toisia Jeesus polun vaeltajia vuoren alapuolella pienellä lähteellä, josta matka jatkuu Genesaretin järven maisemissa Migdaliin, Maria Magdaleenan kotikaupunkiin.
Raamattutunti: ”Minä olen tullut Israelin kansan kadonneita lampaita varten”
Yö: Tiberias

Torstaina 1. maaliskuuta GINOSARISTA KAPERNAUMIIN
Patikka järven rantamaisemissa Kapernaumiin, Jeesuksen toiseen kotikaupunkiin. Kuljemme subtrooppisten kasvien ja viljelysten keskellä. Tämä viimeinen etappi on Jeesuksen opetuksen ja toiminnan keskeisimmällä alueella. Matkan varrella ovat mm. muinaisen Kinnarotin kaupungin rauniokumpu, Vuorisaarnan vuori ja Tabgha, jossa muistellaan ruokkimisihmettä.
Raamattutunti: Jeesuksen opetusten keskeinen sisältö ja Messiaan ratsastus Jerusalemiin palmusunnuntaina.
Yö: Tiberias

Perjantaina 2. maaliskuuta AJO JERUSALEMIN KAUTTA LENTOKENTÄLLE
Retki Jerusalemin Vanhaan kaupunkiin, jossa kuljemme mm. osan Jeesuksen kärsimystietä, Via Dolorosaa ja vierailemme juutalaisten pyhällä rukouspaikalla Itkumuurilla ja messianisia juutalaisia varustavalla Caspari-keskuksella.
Raamattutunti: Ristin teologia

Tiedustelut ja ilmoittautuminen:
Markus Korri, pastori, TM / Pastor, Master of Theology Kansanlähetysopiston kurssivastaava / Course Assistant for The Finnish Lutheran Mission College GSM: 0505651352 markus.korri@sekl.fi
www.kansanlahetysopisto.fi/jeesuspolku 
Kansanlähetysopisto, Opistotie 6, 12310 Ryttylä

Matkan hintatiedot:
Israelpaketti: Kahden hengen huoneessa n. 1170 €. (Yksityishuonelisä n. 390 €)  Israel -pakettiin kuuluvat bussikuljetukset, puolihoito hotelleissa, retket ja opastukset.  Ennakkovarausmaksu on 200 euroa, joka maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.  Loppuerä 970 € erääntyy, kun matkustaja on saanut koko paketin.

Passin tulee olla voimassa puoli vuotta matkalta paluun jälkeen.   Matkavakuutus sairaus- ja vahinkotapausten varalta on pakollinen.

Israelpaketti ei sisällä lentoa.   Varaa matkasi ja osta lento suoraan netistä mahdollisimman aikaisin niin saat parhaan mahdollisen hinnan!

Lento FINNAIR  n. 420 € (hinta vaihtelee koneen täyttymisen mukaan, toimi pian) Kinneret Tours tekee puolestasi lennon varauksen, mutta voit myös halutessasi ostaa lennon itse. Ole hyvä ja ilmoita meille, jos ostat lennon itse.
Matkan yhteishinta 1590 €.
Lento FINNAIR
AY 797  23. helmikuuta Helsinki – Tel Aviv   20:05 -> 00:30
AY 798  3. maaliskuuta Tel Aviv – Helsinki    01:20 -> 06:00

Lisää tietoa löydät www.kinnerettours.fi susanna.kangas@kinnerettours.fi Kinneret Tours 06 837 5100

Tarkemmat tiedot

Alkaa:
23.2. @ 12:00
Loppuu:
3.3. @ 12:00
Tapahtumaluokka:

Järjestäjä

Suomen Ev.lut. Kansanlähetys
Puhelin:
019 779 20
Sähköposti:
sekl@sekl.fi
Kotisivu:
sekl.fi