Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys

4e4d106fad05eb43e6e1647117430cb5-150x225 Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys (SEKL) on vuonna 1967 perustettu Suomen evankelisluterialisen kirkon lähetysjärjestö, jonka tarkoituksena on toteuttaa Jeesuksen antamaa lähetyskäskyä lähellä ja kaukana. Kansanlähetys on herätysliike ja toimii työssään Raamatun sekä luterilaisen tunnustuksen pohjalta.

Tunnuksenamme on ”Evankelioikaa kansa evankelioimaan kansoja”.

Kansanlähetys kertoo kotimaassa evankeliumia hengellisen elämän syntymiseksi, syventämiseksi ja vahvistamiseksi. Tavoitteena on, että ihmiset Kristuksen rakkauden vaikutuksesta lähtevät liikkeelle joko lähettäjinä tai lähtijöinä. Hengellisen herätyksen ja lähetyksen yhteys merkitsee kotimaan työn ja lähetystyön saumatonta yhteenkuuluvuutta.

Kotimaassa Kansanlähetys toimii 17 piirijärjestönsä kautta. Kotimaan työstä SEKLissä vastaa kotimaisen ja ulkomaisen työn osasto. Ruotsissa toimii Ruotsin Suomenkielinen Evankelisluterilainen Kansanlähetys.

Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksellä on 68 lähettiä (vuonna 2014), jotka toimivat 15 työalueella AasiassaAfrikassa, Euroopassa ja Oseaniassa. He tekevät muun muassa seurakunta-, opetus-, media- ja kirjallisuustyötä sekä toimivat avustus- ja kehitystehtävissä. Raamatunkäännöstyötä järjestö tekee Wycliffe-raamatunkääntäjien työyhteydessä. Kehitysyhteistyöprojekteja järjestöllä on ollut Aasian ja Afrikan maissa.

Kansanlähetysopisto sijaitsee Ryttylässä, Hausjärvellä. Opiston toiminnan tarkoituksena on antaa kansanlähetysnäyn mukaista koulutusta, hyvää raamattuopetusta ja varustaa lähetys- ja evankelioimistyöhön. Opisto tarjoaa monenlaista koulutusta ja tapahtumia aina viikonlopun mittaisista koko lukukauden kestäviin kokonaisuuksiin. Katso tarkemmin opiston laajasta, jatkuvasti kehittyvästä tarjonnasta osoitteessa Kansanlähetysopisto.fi!

Evankelioikaa kansa evankelioimaan kansoja