Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys (SEKL) on vuonna 1967 perustettu Suomen evankelisluterilaisen kirkon lähetysjärjestö, jonka tarkoituksena on toteuttaa Jeesuksen antamaa lähetyskäskyä lähellä ja kaukana. Kansanlähetys on herätysliike ja toimii työssään Raamatun sekä luterilaisen tunnustuksen pohjalta.

Tunnuksenamme on ”Raamattu rakkaaksi – evankeliumi kaikille”.

Kansanlähetys kertoo kotimaassa evankeliumia hengellisen elämän syntymiseksi, syventämiseksi ja vahvistamiseksi. Tavoitteena on, että ihmiset Kristuksen rakkauden vaikutuksesta lähtevät liikkeelle joko lähettäjinä tai lähtijöinä. Hengellisen herätyksen ja lähetyksen yhteys merkitsee kotimaan työn ja lähetystyön saumatonta yhteenkuuluvuutta.

Kotimaassa Kansanlähetys toimii 17 piirijärjestönsä kautta. Kotimaan työstä SEKLissä vastaa kotimaisen ja ulkomaisen työn osasto. Ruotsissa toimii Ruotsin Suomenkielinen Evankelisluterilainen Kansanlähetys.

Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksellä on 63 lähettiä (vuoden 2016 tilanne), jotka toimivat 15 työalueella AasiassaAfrikassa, Euroopassa ja Oseaniassa. He tekevät muun muassa seurakunta-, opetus-, media- ja kirjallisuustyötä sekä toimivat avustus- ja kehitystehtävissä. Raamatunkäännöstyötä järjestö tekee Wycliffe-raamatunkääntäjien työyhteydessä. Kehitysyhteistyöprojekteja järjestöllä on ollut Aasian ja Afrikan maissa.

Eväitä elämääsi

Kansanlähetysopisto sijaitsee Ryttylässä, Hausjärvellä. Opiston toiminnan tarkoituksena on antaa kansanlähetysnäyn mukaista koulutusta, hyvää raamattuopetusta ja varustaa lähetys- ja evankelioimistyöhön. Opisto tarjoaa monenlaista koulutusta ja tapahtumia aina viikonlopun mittaisista koko lukukauden kestäviin kokonaisuuksiin. Katso tarkemmin opiston laajasta, jatkuvasti kehittyvästä tarjonnasta osoitteessa Kansanlähetysopisto.fi.

Kansanlähetys julkaisee Uusi Tie -viikkosanomalehteä, Donkki-lehteä juniori-ikäisille yhdessä Raamatunlukijain Liiton kanssa sekä nuorten Nuotta-lehteä yhdessä Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen SLEY:n ja Opiskelija- ja koululaislähetyksen OPKO:n kanssa. Tuemme hyvää kristillistä elämää myös radio- ja televisio-ohjelmien ja kirjojen avulla. Kustannustoiminnasta huolehtii Kustannusosakeyhtiö Uusi Tie.

Tutustu Kansanlähetyksen ohjelmaan (353 kt)

Tutustu Vuosiraporttiimme täällä.

Evankelioikaa kansa evankelioimaan kansoja